Yaşam

Dünyanın İlk Ölümlü Otonom Sürüş Kazasında Sürücüye Verilen Ceza Açıklandı

Otonom sürüş sistemine sahip otomobiller şu anda yaygınlaşmasa da ABD gibi ülkelerde yıllardır kullanılıyor. Tanınmış nakliye platformlarından bile uber yıllardır ABD’de sürücüsüz araçlarla taşımacılık hizmeti vermektedir. Ancak otonom sürüş sistemine sahip otomobiller de zaman zaman trafik kazalarına karışarak insanların yaralanmasına ya da yaralanmasına neden oluyor. ölümlerineneden olabilirler.

İşte otonom sürüş sistemine sahip otomobilin karıştığı ilk ölümlü kaza, 2018’de ABD’nin Arizona eyaletinde meydana geldi. UBER’in sürücüsüz araçlarından birini kiralayan Rafaela Vasquez adlı kadın, bir motorcuya çarptı ve ölümüne yol açtı . Bu olayla ilgili yıllardır devam eden dava nihayet sonuçlandı.

Otonom sürüş sisteminde herhangi bir sorun olmadığı belirlendi.

*Trafik kazası görüntüsü.

Edinilen bilgilere göre Uber’in kullandığı otonom sürüş sistemi 5.6 saniye önce İleride bir yaya tespit etmişti. Ancak bisiklet olup olmadığını belirleyemedi. Üstelik bisikletçinin yolda olup olmadığına dair de sistemde herhangi bir uyarı yapılmadı. Yani Uber’de kullanılan sistem bu kadar. iyi çalışmıyordu . Diğer taraftan; Otonom sürüş sisteminin otomatik frenleme özelliği de kapatıldı. UBER, frenleme için sürücüye güvendi.

UBER, 2020 yılında mahkeme kararıyla beraat etti. Kazada, şirketin tesadüfi kazası ve otonom sürüş sistemi senin hiç suçun yok sonuca varılmıştır. Ancak UBER’i ​​kiralayan bayan için süreç bitmedi. Kaza mı cinayet mi olduğu yıllardır tartışılan davada nihayet karara varıldı. Rafaela Vasquez adlı sürücü kaza anında telefonundaydı. video izliyor olmak olayın cinayet olarak değerlendirilmesine neden oldu. Ancak sürücüye ceza verilmeyecek.

Suçlamaları kabul eden ve mahkemeyle anlaşan sürücü, kontrollü serbestlik maddesinden yararlandı!

*Rafaela Vasquez’in kazadan hemen önce telefonunda video izlerken çekilmiş görüntüsü.

Geçtiğimiz günlerde görülen son duruşmada trafiği tehlikeye attığını kabul ederek mahkemeye giden Vasquez, kontrollü özgürlük yasayı kullanmaya karar verdi. 3 yıl tutuklu kalacak olan bayan bu süreçten sonra eski hayatınageri dönebilir

toprakkale-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu