Haber

İş Bankası’nın ‘Karneni Göster Kitabını Al’ kampanyası 16 yaşında

– Türkiye İş Bankası’nın ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyası 16 yaşında. İş Bankası, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle çocuklara ‘Çocuklar Soruyor, Tarih Dede’yi Anlatıyor’ kitabını hediye etti.

İş Bankası’nın 2007-2008 eğitim-öğretim yılında başlattığı ve Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen uzun soluklu kitap projelerinden biri olan ‘Karneni Göster Kitabını Al’ kampanyası bu yıl 16’ncı kez düzenleniyor. . Çocuklara küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, çok yönlü düşünmek, hayal güçlerini geliştirmek, merak duygularını uyandırmak ve gelişimlerini desteklemek amacıyla bugüne kadar 15 milyondan fazla kitap bağışlanmıştır. bilim ve sanat Bu yılki hediye kitabında; Dr. Selim Erdoğan, Darüşşafaka öğrencilerinin Cumhuriyet, Atatürk ve Milli Mücadele ile ilgili sorularını yanıtlıyor.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı vesilesiyle, bu yıl kampanya kapsamında öğrencilere sunulmak üzere İş Bankası Kültür Yayınları ve Darüşşafaka iş birliğiyle ‘Çocuklar Sorur, Tarih Anlatır Dede’ adlı özel bir kitap hazırlandı. Darüşşafaka ortaokulu öğrencilerinin Cumhuriyet, Atatürk ve Milli Mücadele ile ilgili sorularını yanıtladığı kitapta savaş coğrafyacısı Dr. Selim Erdoğan’ın yanıtladığı kitabın önsözünü yazan Yekta Kopan editörlüğünü de üstlendi. İş Bankası Müzesi arşivinden seçilen fotoğraflar ve Değer Ergöçen tarafından özel olarak tasarlanan illüstrasyonların yer aldığı kitap, konusuna uygun olarak Burcu Ural Kopan tarafından yayına hazırlandı.

“HAYATA EN İYİ YATIRIM ÇOCUĞA YAPILANDIR”

İş Kuleleri’nde çocuklara kitap hediye eden İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, “Karneni Al kampanyamızı çok seviyoruz. Bizim için çok değerli. Okumayı ne kadar çok seven bir toplum olursak o kadar çok seveceğimize inanıyoruz. gelişmişlik seviyemiz o kadar yükselir.16 yıldır gönülden destekliyoruz.Umarım bu kampanya 16 yıl daha devam eder.Hiç bitmez ve çocuklarımız da çok keyif alır.Gördünüz bile.” şubelerimiz farklı bir hava kazanıyor. Onlar cıvıl cıvıl. Hayattaki en keyifli yatırım, bir çocuğa yapılan yatırımdır. İş Bankası olarak böyle bir kampanya yürüttüğümüz için son derece mutluyuz” dedi.

“AİLELER ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ÖZEL BİR ÖĞE OKUMALI”

Yekta Kopan, “Cumhuriyet’in 100. yılında çocuklara hediye edilen bir kitapta ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerinden Türkiye İş Bankası’nın çocuklara bağışladığı bir kitapta yer almaktan büyük gurur duyuyorum. 16 yıldır devam eden kampanya ürünlerini ulaştırmaları çok değerli ama bu yıl da çok farklı bir durum vardı o Cumhuriyet’in 100. Yıldönümü Omurgada yer almak benim için gurur kaynağıydı. Selim Erdoğan’ın 100. yılında yazdığı ve her köşesini besleyen projesinin çocuklara hayırlı olmasını diliyorum.Aynı zamanda sadece çocuklara değil bu kitabı alan ailelere de nasihatlerimi rahatlıkla söyleyebilirim. Yazıyı hep birlikte okusunlar, biraz düşünsünler, evde sohbet etsinler, bu onun daha çok şey öğrenmesini sağlayacaktır” dedi.

“ÜCRETSİZ EŞİT EĞİTİM HERKESE HİZMET VERİR”

Selim Erdoğan şunları söyledi:

“100 yıl öncesine, 1923’e gidelim. Hala bebek bir Cumhuriyet var. Dünyanın her yerinde belirsizlikler var. Bu Cumhuriyet ne kadar sürecek, nasıl devam edecek çünkü tehditler ortadan kalkmadı. O kaotik ortamda bile, Cumhuriyetin diğer kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, onların takımının bir umudu oldu, çocuklarımız… Bütün yatırımlarını, planlarını ve stratejilerini Cumhuriyet’in çocuk ve gençlerinin yetiştirilmesi üzerine yaptılar. Cumhuriyetin kuruluş ideolojisi eğitimin parasız olmasıydı.Artık bu devlette bu kitapların öğrencilere bedava dağıtılması her şeyden önce bedavadır ki ben de bunu savunuyorum.Ne mutlu ki bu fikre hizmet ediyor. herkese eşit eğitim.Bugün nur saçan,kalpleri incinmemiş,akılları zedelenmemiş,kalpleri kirlenmemiş bu çocuklarla beraberiz bugün.Hizmet verecek bir işin içindeyiz. Aydınlık bir Türkiye’ye hizmet ediyorlar, bu yüzden çok mutluyum. Çok teşekkür ederim.”

ÖĞRENCİLER KİTABA PORTATİF UYGULAMA ÜZERİNDEN DE ULAŞABİLİR

Öğrenciler kitaba İş Bankası şubelerinin yanı sıra Kumbara Dergisi portalı (www.kumbaradergisi.com) ve Kumbara Dergisi taşınabilir uygulaması üzerinden ulaşabileceklerdir.

Yatılı bölge okulları, sevgi evleri, çocuk ve gençlik kapalı cezaevlerindeki çocuklara kitapların gönderileceği kampanyada, görme engelli çocukların eğitim gördüğü okullara da Braille alfabesi ile basılan kitaplar ulaştırılacak.

BUGÜN ÇOCUKLARA VE GENÇLERE UYGUN KİTAPLAR

İş Bankası, 2008 yılından bu yana kampanya kapsamında çocuklara karne hediyesi olarak;

“Alice Harikalar Diyarında”

“Yazarlarımızdan Masallar ve Hikâyeler”

“Yazarlarımızdan Öyküler”

“Halime Kaptan”

“Küçük Mavi Gezegen”

“Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler”

“Aziz Nesin’den En Güzel Çocuk Hikâyeleri”

“Yazarlarımızdan Öyküler”

“Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk”

“Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum”

“Mars’a Nasıl Gidebilirim? – Bilime Giden Yolda Eğlenceli Adımlar”

“Astronotlar Üşür mü? – Bilime Giden Yolda Eğlenceli Adımlar”

“Robotlar Hapşırabilir mi? Bilime Giden Yolda Eğlenceli Adımlar”

“Siyah inci”

“Dünyanın Merkezine Yolculuk”

“Dr. Ox’un Deneyi”

“Hazine Adası”

“İlk Türk Arktik Bilimsel Seferi Kitapçığı”

“Bambi”

“Kayıp Dünya”

“İklim Konuşalım”

“Sherlock Holmes’un Maceraları”

“Gizli Bahçe” adlı kitapları bir araya getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu