Ekonomi

Tahvil yatırımcısı ABD’de makas değiştiriyor

Tahvil yatırımcıları, Fed’in geçen hafta “şahin” orta ve faiz artırımlarını ve iki Fed yetkilisinin daha fazla sıkılaştırmayı ve kısa vadeli tahvil getirilerinin uzun vadeli tahvil getirilerinden daha hızlı yükseleceğini destekleyen açıklamalarını takiben beklentilerini güncelledi.

Daha önce Fed’in faiz artırımlarına son verebileceğini ve faiz indirimlerini yıl sonunda yapabileceğini düşünen yatırımcılar, geçen hafta faiz indirimlerinin yılsonuna ilişkin 25 baz puanlık artışının ardından getiri eğrisini dikleştiren stratejiden vazgeçmeye başladı.

Cuma akşamı, orta vadeli 2 yıllık ABD tahvilinin getirisi, 10 yıllık tahvilin getirisinin 98 baz puan üzerine çıktı. Bu fark, Mart ayında orta seviye 111 baz puana yükseldi. Cuma günkü yükselişte Fed yetkililerinin açıklamaları da etkili oldu.

Fed Başkanı Christopher Waller, çekirdek enflasyonun hala yüksek olduğuna işaret ederek, “daha fazla sıkılaştırmanın gerekebileceğini” vurguladı; Richmond Fed Lideri Thomas Barkin, enflasyon yüzde 4’ten yüzde 2’ye “nispeten hızlı” dönmezse “daha fazlasını yapmak için rahat” olacağını da belirtti.

WisdomTree Sabit Gelir Stratejisi Başkanı Kevin Flanagan, “Piyasa, Fed’in potansiyel olarak hala aktif bir faiz artırım döngüsünde olduğu ve iki yıllık tahvilin pahalı göründüğü bir durumda. Fed faiz oranlarını yalnızca %5 ile %5,25 arasında tutsa bile, 2 yıllık tahvil getirileri %5’e yaklaşabilir” dedi.

Goldman’a göre piyasa fazla iyimser

Goldman Sachs Group Inc. stratejistlerine göre ABD’de enflasyon, piyasaların şu anda fiyatladığı kadar hızlı düşmeyecek.

Praveen Korapaty liderliğindeki stratejistler tarafından Cuma günü yayınlanan bir notta, yatırımcıların fiyat baskılarının daha hızlı geri çekilmesine neden olacak hızlı bir büyüme yavaşlamasını fiyatlıyor olabileceği ve enerji fiyatları için emtia vadeli işlemlerinin ima ettiğinden daha karamsar davrandıkları değerlendirildi. .

Bu iki faktörün enflasyonu düşürmede sınırlı bir etkiye sahip olacağını öngören stratejistler, piyasaların sağlık gibi branşlarda da “enflasyonu geciktirme” potansiyelini hafife aldığına değindi. Notta, “İleriye dönük enflasyonda daha fazla düşüş beklememize rağmen, piyasalar soğuma oranı konusunda bizden çok daha iyimser görünüyor” dedi.

aglasunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu