Ekonomi

Wolfe Research, Stellantis hisselerinin Outperform notu konusunda iyimser

Wolfe Research, Perşembe günü çok uluslu otomobil üreticisi Stellantis NV’yi (NYSE:STLA) Outperform notuyla incelemeye başladı. Stellantis’in etkileyici kârlılığının altını çizen firma, 2023 yılı FVÖK marjlarının ABD GAAP bazında yaklaşık %13 veya yaklaşık %12 olacağının tahmin edildiğini belirtti. Bu performans Stellantis’i, marjları 500-600 baz puan daha düşük olan GM, Ford ve Volkswagen gibi emsallerinin önüne koyuyor.

Stellantis’in kârlılığına rağmen mevcut değerlemesi, çıkarlarının sürdürülebilirliği konusunda şüphelere işaret ediyor. Şirket, takip eden on iki aylık (NTM) bazda yalnızca 3,5 kat veya ABD GAAP’a göre düzeltilmiş yaklaşık 4 kat kazançla işlem görüyor ve serbest nakit akışı (FCF) getirisi %20 civarında. Bu değerleme Wolfe Research’ün oldukça düşük olarak değerlendirdiği benzerlerinin bile altında.

Wolfe Research, fiyat düşüşleri, Çinli üreticilerin rekabeti, artan maliyetler, döviz dalgalanmaları ve elektrikli araç (EV) geçişini çevreleyen belirsizlikler dahil olmak üzere otomotiv endüstrisinin karşı karşıya olduğu potansiyel olumsuzluklara ilişkin endişeleri kabul ediyor.

“Bu endişelerin çoğunu paylaşıyoruz. Ancak çalışmalarımız, yatırımcıların STLA’nın getirdiği olumlu gelişmeyi hafife aldığını ve STLA’nın kazançlarının ve FCF’nin sürdürülebilirliği konusunda Street’i şaşırtabileceğini gösteriyor.” söz konusu.

Firma, Stellantis’in 2023 yılı sonunda 53 milyar Euro tutarında önemli bir nakit rezervine sahip olduğunu tahmin ediyor; bu, şirketin ihtiyatlı hedefinin 10 milyar Euro üzerinde. Stellantis, önümüzdeki 12-18 ay boyunca değer yaratan fırsatlara 18 milyar Avro tahsis edecek konumda olup, 2024’te 12 milyar Avro ek nakit akışı beklentisiyle, bunun yaklaşık 4 milyar Avro’su temettülere gidecek. Wolfe Research, %25-30’luk bir geri alımın mümkün olduğunu öne sürüyor.

Wolfe Research, geri alımlara ek olarak Stellantis’in değerini daha da artırabilecek birleşme ve satın almalara (M&A) girişebileceğini belirtiyor. Bu hususları göz önünde bulundurarak Wolfe Research, Stellantis için 2025 hisse başına kazanç (EPS) tahmininin 5 katı olan 6 Euro’ya veya tüm fazla nakit hesaba katıldığında 4 katı proforma hisse başına ~7 Euro’ya dayanarak 30 Euro’luk bir fiyat hedefi belirledi. hesap. belirlemiştir.

InvestingPro Analizi

Stellantis NV (NYSE:STLA) güçlü finansal performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor ve InvestingPro’dan gelen son veriler şirketin gücünü daha da vurguluyor. Stellantis, 68,72 milyar dolarlık Piyasa Değeri ve özellikle 2023’ün 2. çeyreği itibarıyla sadece 3,29’luk çarpıcı bir F/K Oranı ile son on iki ay için düzeltilmiş F/K Oranının daha da düşük 3,04 olduğu bir şirket. Dikkate alındığında olağanüstü bir fiyat sunuyor. Bu, Wolfe Research’ün güçlü kârlılığına rağmen Stellantis’in değerinin düşük olduğu yönündeki gözlemiyle tutarlıdır.

Büyüme perspektifinden bakıldığında, Stellantis’in 2023’ün 2. çeyreği itibarıyla son on iki aydaki Gelir Artışı %15,26 olup, bu da sağlam bir üst düzey büyümeye işaret ediyor. Bu, şirketin hissedarlara değer kazandırma taahhüdünü gösteren %6,59’luk önemli bir Temettü Getirisi ile tamamlanmaktadır. Bu ölçümler Stellantis’in mali sağlığının ve rekabetçi otomotiv endüstrisini aktif olarak yönetme yeteneğinin bir kanıtıdır.

Stellantis için InvestingPro İpuçları ek bağlam sağlar. Şirketin borçtan daha fazla nakde sahip olması, finansal istikrar konusunda endişe duyan yatırımcılar için güven verici bir işaret olabilir. Üstelik Stellantis’in kısa vadeli faiz artışına göre düşük bir F/K oranıyla işlem görmesi, hisselerinin değerinin altında olabileceğini gösteriyor. Daha derine inmek isteyenler için InvestingPro aboneliğiyle 12’den fazla InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

Yeni yıla girerken InvestingPro aboneliklerde %50’ye varan indirimlerle özel bir Yeni Yıl indirimi sunuyor. Fırsatları artırmak için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. Bu teklifler yatırımcılara Stellantis ve diğer hisse senetlerine ilişkin yatırım kararlarını etkileyebilecek kapsamlı bilgiler edinmeleri için eksiksiz bir fırsat sunuyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu