Haber

Konya Büyükşehir Belediyesi Necmettin Erbakan Caddesi’nde yol inşaatına başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ile Antalya Otoyolu arasında bağlantı oluşturacak Necmettin Erbakan Caddesi’nde kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı etaplarda yol inşaatına başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir yandan şehirdeki trafiği rahatlatmak amacıyla köprülü kavşaklar yaptıklarını, diğer yandan da büyük bir projeye imza attıklarını belirtti. Alternatif güzergahların açılması konusunda değerli çalışmalar gerçekleştirdik.

Altay, göreve geldikleri günden bu yana Konya’nın yol ve ulaşım altyapısını güçlendirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Daha önce açtığımız Abdülhamid Han, İsmail Ketenci, Celaleddin Karatay, Alparslan Türkeş, Kazakistan ve Karabağ caddelerinden sonra şimdi de Necmettin Erbakan Caddesi’ni şehrimize kazandırıyoruz. 3,4 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olacak Necmettin Erbakan Caddesi’miz , Fatih Caddesi’nden itibaren yer alacaktır.Azerbaycan Caddesi ve Gazze Caddesi üzerinden Antalya Çevre Yolu’na bağlanacaktır.Caddemizde kamulaştırma çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.Azerbaycan Caddesi ile Gazze Caddesi arasındaki imar yolu üzerinde kalan binaların kamulaştırması tamamlanmıştır. Bu kısımda da yol yapım çalışmalarına başladık. Tek başına kamulaştırma bedeli yaklaşık 400 milyon lira seviyesine ulaşacak cadde, Meram ilçemizin ve kentimizin önemli ulaşım akslarından biri olacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

eyyubiyeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu