Haber

Gözaltındaki gazeteci Müftüoğlu: Gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz

ANKARA Ankara merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sedat Yılmaz, gözaltındayken darp edildiğini ve işitme kaybı yaşadığını söyledi. Gazeteci Dicle Müftüoğlu meslektaşlarına seslendi.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI GAZETECİLİĞE SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Cemiyeti Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu da avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda şunları dile getirdi: “30 yılı aşkın bir geleneğin devamı olarak, bir kez daha susturulmak. Diyarbakır’da 2 gün önce düzenlenen operasyonda 5 gazeteci tutuklandı. Yıllardır benzer operasyonlarla bizi kriminalize etmeye çalışanlara rağmen hakikat arayışımız devam ediyor. Bu gerçeğin önüne hiçbir engel geçemez. Tüm meslektaşlarımı tüm bu karartma operasyonlarına karşı gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz.”

GÖZALTINDA SAVAŞ, İŞİTME KAYBI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Diyarbakır’da gözaltına alınan Sedat Yılmaz, avukatıyla yaptığı görüşmede 15 saat kelepçeli olarak götürüldüğü Ankara’ya geldikten sonra polis tarafından darp edildiğini anlattı. Başına isabet eden tekme nedeniyle işitme kaybı yaşadığını, boyun ve kol bölgesinde şiddetli ağrılar yaşadığını belirten Yılmaz, saldırı sırasında hakaretlere de maruz kaldığını söyledi.

‘KALEMLERİMİZİ ÇIKARAMIYORUZ’

Avukatları aracılığıyla meslektaşlarına mesaj gönderen Mezopotamya Ajansı editörü Yılmaz, eşi ve kız kardeşiyle birlikte gözaltına alındığını belirterek, tanıdıkları 13 yaşındaki kızlarını bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Değerli meslektaşlarım ve meslektaşlarım ben çok güçlüyüm, neşeliyim ve kudretliyim. Mafyaya, uyuşturucu baronlarına boyun eğmemiz, kalemimizi bükmemiz söz konusu bile olamaz. Senden beklediğim dayanışmayı güçlendirmen. Arkadaşım Dicle Müftüoğlu’nu da gördüm, selam veriyor.”

caglayanceritajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu