Ekonomi

En çok Z kuşağı şirketlerinin kurduğu!

Ticaretini ABD, İngiltere, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri, Estonya, Hollanda gibi geniş bir coğrafyaya taşımak isteyen küçük ve orta ölçekli firmalara şirket kuruluşundan vergilendirmeye kadar olan süreçte iş ve hizmet sağlayan mükellef, Almanya, 2022 yılı şirket kuruluş bilgilerini paylaştı. Mükellef, teknoloji platformu ile tüm müşterilerini regülasyonlara uyumlu hale getirmenin yanı sıra, yurt dışında kendi işini kurmak isteyenlerin ve açtığı yeni ülkelerde faaliyet gösterenlerin çalışmalarına hız verdi. global müşterilerine hizmet vermek amacıyla Workhy markası ile yola çıkmış ve 2022 yılını 6 bini aşkın firma heyeti ile kapatmıştır. Şirket kurucularının yaş aralığına baktığımızda Za kuşağı yani 18-25 yaş grubu yüzde 55 ile ilk sırada, 25-35 yaş aralığı yüzde 31 ile ikinci sırada, 35- Üçüncü sırada yüzde 9 ile 45 yaş grubu yer alırken, üçüncü sırada 45 yaş üstü yer alıyor. dördüncü sırada yer aldı.

E-ticaret tahtını korudu

2022 yılı mükellef verileri ışığında, faaliyet alanlarına göre e-ticaret geçen yıl olduğu gibi şirket kuruluşunda da tahtını kaybetmedi. Türkiye’de e-ticaretten sonra en çok şirket kurulan diğer alanlar sırasıyla yazılım ve kurye; ABD ve İngiltere’de şirketin kuruluşunda ilk olan e-ticareti, sözleşmeli yazılımcılar ve tasarımcılar takip etti. Mükellef’in açıkladığı bilgilere göre, şirket kuruluşları ülkeler bazında incelendiğinde şirketlerin yüzde 86’sı Türkiye’de, yüzde 7’si Amerika’da ve diğer yüzde 7’si İngiltere’de kuruldu. Bunların yanı sıra astroloji, paramedik, havai fişek üretimi, bakliyat üretimi ve sporcu gıdası gibi niş alanlarda şirket konseyleri düzenlendi.

‘2000 yeni küresel müşteriyi dahil edeceğiz’

Workhy & Taxpayer Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli, 2022 yılını başarıyla kapattıklarını vurgulayarak, “E-Dönüşüm ile kendi işini kurmak isteyen ve halen işine devam edenlerin çağın dinamiklerini yakalamalarına yardımcı oluyoruz. . Ayrıca sunduğumuz yeni ürün ve hizmetlerle KOBİ’leri açılmak istedikleri ülkelerde bilmedikleri regülasyonlara uygun hale getirerek regülasyon teknolojileri şirketi olma yolunda ilerlemek istiyoruz. Bu noktada işletmesini Mükellef’e devreden KOBİ müşterilerimizin şirket hesaplarını uygulamamız üzerinden açabilecekleri ve bu hesaplarla basit para transferleri yapabilecekleri finansal çözümleri de hayata geçireceğiz. Bir mükellef olarak asıl amacımız, amiral gemisi şirket kuruluşu hizmetimiz dışında, kurumların tüm finansal ihtiyaçlarının analizini tek çatı altında toplamaktır. Türkiye’de bireysel müşteri sayımızı artırmaya devam ederken, kurumsal müşteri sayımızı da 1000’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 2023 yılında 2000 yeni global müşteri kazanarak entegre gelirimizin yüzde 50’sini döviz cinsinden elde etmeyi hedefliyoruz. 55 kişilik ekibimizle.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu