Ekonomi

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Twitter incelemesini derinleştiriyor

ABD Federal Ticaret Kurulu’nun (FTC), artan gizlilik ve güvenlik endişeleri arasında Twitter incelemesini derinleştirdiği bildiriliyor.

Bloomberg’in konuyla ilgili isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, FTC’nin geçen ay şirketin iki eski üst düzey yöneticisini veri güvenliği konusunda sorguladığı aktarılmıştı.

Raporda, şirketin milyarder Elon Musk tarafından devralınmasının ardından FTC’nin sonbaharda Twitter’ın gizlilik ve veri güvenliği uygulamalarına yönelik başlattığı incelemeyi derinleştirdiği belirtildi.

Raporda, soruşturmanın milyonlarca dolar para cezasına yol açabileceği belirtildi.

Twitter’ın eski siber güvenlik şefi Peiter Zatko’nun şikayeti üzerine FTC’nin şirket hakkında soruşturma başlattığı vurgulanan haberde, Zatko’nun Eylül ayında Kongre’de yaptığı açıklamada Twitter’ın “güvenlik açıklarından yapılmış bir saatli bomba” olduğunu söylediği vurgulandı.

Raporda, Musk’ın şirketi devralmasından bu yana Twitter’ın 7 bin 500 çalışanından yaklaşık 5 bininin şirketten ayrıldığı da kaydedildi.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın sosyal medya şirketi Twitter’ı 44 milyar dolara satın alması 27 Ekim’de tamamlandı.

Şirketi devraldıktan sonra Musk, Twitter İcra Kurulu Başkanı (CEO) Parag Agrawal, Finans Direktörü (CFO) Ned Segal, kıdemli hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett’i misyondan kovdu.

Şirketin yeni sahibi Musk, Twitter’da çok sayıda çalışanını işten çıkarırken, şirketin üst düzey güvenlik, gizlilik ve uyum yetkilileri de istifa ettiklerini açıkladı.

FTC tarafından kasım ayında yapılan açıklamada Twitter’daki son gelişmelerin yoğun bir telaşla takip edildiği aktarılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu