Teknoloji

Amazon Prime Video, Ek Ücret Karşılığında Dolby Vision-Atmos’u Sunuyor

Amazon, yurt dışındaki Prime Image abonelerinin artık Dolby Vision HDR veya Dolby Atmos surround ses olanağına sahip olmadığını doğruladı. Bu değişikliğin Amazon’un 29 Ocak’ta yurtdışındaki reklamları hizmete eklemesinin ardından geldiğini görüyoruz. Artık kullanıcıların bu reklamları kaldırmak istemeleri durumunda ayda 2,99 dolar ödemesi gerekiyor. Gerekli bedel ödendikten sonra Dolby Vision ve Dolby Atmos’u reklamsız olarak geri almak mümkün olacak. Türkiye’nin bu kapsama dahil olmadığını belirtmeliyiz.

4KFilme’nin yaptığı keşfe göre teknoloji devleri Sony, LG ve Samsung’un akıllı televizyonları artık daha yüksek kalite seçeneklerinin keyfini çıkarmak yerine Dolby Digital 5.1 içeriklerini HDR10 ile gösteriyor.

Amazon sözcüsü Katie Barker, The Verge’e yaptığı açıklamada bunun kasıtlı bir hareket olduğunu doğruladı ve şunu ekledi: “Dolby Vision ve Dolby Atmos özellikleri yalnızca reklamsız, alakalı oyunlarda mevcuttur.” söz konusu.

Amazon Prime Video’da Yurtdışı Fiyat Politikalarının Değiştirilmesi

Akışlı video alanındaki fiyat artışları artık olağandışı değil. Örneğin, Netflix (video platformu) şu anda 4K katmanı için ayda 22,99 ABD doları ücret almaktadır. Ancak Amazon ve Netflix fiyatlarını karşılaştırmak biraz daha zordur.

Prime Image, aylık 8,99 ABD Doları karşılığında bağımsız bir abonelik olarak da mevcuttur. Bu forma abone olan ve kullanan kullanıcılara ayda 2,99 dolar eklerseniz, bu yaklaşık yüzde 28’lik bir fiyat artışını temsil ediyor.

Reklamlarla kullanmayı tercih edenler için Prime Video’nun aylık yalnızca 8,99 ABD doları olan fiyatı, Disney Plus’ın reklamlarla birlikte aylık 9,99 ABD doları fiyatından bir dolar daha azdır. Netflix’in şu anda reklamlarla birlikte 1080p hizmetini ayda 6,99 dolara sunarak rekabette bir tık önde olduğunu söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu