Yaşam

AKM’de Dünya Kadınlar Günü’ne Özel İdso Konseri

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Dünya Kadınlar Günü’nü 10 Mart Cuma günü AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda özel bir konserle kutluyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri kapsamında, 10 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Dünya Kadınlar Günü Konseri’nde üç kadın solist, kadınların kendi hikayelerini anlatacakları özel bir repertuvarla bir araya gelecek. Ülkemizin en sevilen şeflerinden İbrahim Yazıcı yönetiminde gerçekleşecek konserde İDSO, Ankara Devlet Opera ve Balesi solistleri Görkem Ezgi Yıldırım (Soprano), Ferda Yetişer (Mezzo Soprano) ile aynı sahneyi paylaşacak. ), Feryal Türkoğlu (Soprano). Sanatseverler; Birbirine aşık, hırslı, tarz sahibi ve güçlü kadın karakterlerin seçkin operaların en sevilen bölümlerinden aryalarla hayat bulduğu bir müzik ziyafeti sizi bekliyor.

İtalyan opera okulundan gelen dünyaca ünlü besteci Guiseppe Verdi’nin La Traviata Opera’sından eserlerin yanı sıra; Romantik dönemin en değerli bestecilerinden biri olarak kabul edilen ve yaşadığı dönemde “Fransız müziğinin Mozartı” olarak anılan Camille Saint-Saëns, Almanya’da Romantik akımın öncülerinden biri olarak tanınan Robert Schumann, Léo Delibes, Bestelerini verismo akımıyla şekillendiren Umberto Giordano ve çizgi roman olarak da nitelendirilen “operet”in yaratıcısı Jacques Offenbach gibi önemli bestecilerin eserlerinden oluşan bir repertuar. opera, müzikseverlerle buluşacak.

programı
Yer: AKM Türk Telekom Opera Salonu
Saat: 20:00
Şef: İbrahim Yazıcı
Solist: Görkem Ezgi Yıldırım (Soprano), Ferda Yetişer (Mezzo Soprano), Feryal Türkoğlu (Soprano)

G. Verdi La Traviata Operası 1. Perde Başlangıcı
U. Giordano Andrea Chenier Operası’ndan Maddalena Aria “La Mamma Morta”
Dalila Opera’dan Dalila Arya, C. Saint-Saens Samson ile
La Traviata Opera’dan G. Verdi, Violetta Arya “E Strano, Ah Forse Lui, Semper Libera”
L. Delibes’in “Çiçek Düeti” Lakme Operası
J. Offenbach, The Tales of Hoffmann Opera’dan “Giullietta-Niklausse Duet”
Adio Querida Kurgu: Turgay Erdener

Aramak
R.Schumann Senfoni No:4

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu