Haber

Rönesans Residence’ın enkazından 2 gün sonra kurtarılan genç, ablası ve yeğeninden haber bekliyor.

Rönesans Residence’ın enkazından 2 gün sonra kurtarılan genç, ablası ve yeğeninden haber bekliyor.

Rönesans Residence enkazından kurtarılan kadın: “Kurtulduğum için mutlu değilim çünkü sevdiklerimi bulamıyorum”

HATAY – Hatay’da depremin vurduğu Rönesans Residence’ın enkazından 2 gün sonra kurtarılan Cemile İncili, aynı enkaz altında kalan kız kardeşi ve yeğeninden umutla haber bekliyor. aylar.

Yüzyılın felaketinde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetti. Antakya ilçesinde depremde bine yakın kişinin hayatını kaybettiği ‘Cennetten bir köşe’ olarak satılan Rönesans Residence’ta sıkışan 58 yaşındaki Cemile İncili, 2’nci gün enkazdan kurtarıldı. gün. Hayata yeniden başlayan İncili, cenazeleri enkaz altında bile bulunamayan ablası Mevlüde ve yeğeni Mehmet Şükrü İncili’den umutla haber bekliyor. Asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kadın umudunu kaybetmez ve kız kardeşi ile yeğeninin mezarlarının olmasını ister.

Enkaz altında yeğeni ve kız kardeşiyle konuştu.

Evin çökmesinin ardından ablası ve yeğeniyle enkaz altında yaşadıkları diyaloğu anlatan Cemile İncili, “Bir yerde mahsur kaldım. Yeğenim ‘Hala iyi misin?’ diye seslendi. ‘İyiyiz’ dedim. Çünkü ablamın sesini duyabiliyordum, yeğenim ‘Hala nefes alamıyorum, çok zorlanıyorum’ dedi. ‘Bizi duyabilen var mı’ diye bağırdım. O sırada kız kardeşim ve yeğenim ‘Fazla bağırmayın, oksijeninizi tüketmeyin’ diye seslendiler. Yeğenim nefes alamıyordu, kız kardeşim de inliyordu. Yeğenimin sesini duyamıyordum. Sağ elimi kuvvetle hareket ettiriyordum. Tahtaya vurup ses çıkardım. Sesimi yükselttim. “Duyup kurtardılar.” o” dedi.

“Kurtarıldım ama yeğenimden ve kız kardeşimden haber yok.”

Enkazdan 2 gün sonra sağ kurtulan İncili, kız kardeşi ve yeğenine mezar yapılmasını istediğini belirterek, “Onların seslerini duymak ve iki gün boyunca enkaz altında kalmak inanın canımı her günden daha fazla acıtıyor.” Bulamıyorum, kurtarıldım ama yeğenimden ve kız kardeşimden haber yok, hiçbir iz bulamadım.” “Yaşıyor mu, kurtarıldı mı diye bir bilgi bulamadım. Bütün hastanelere baktık ama bir bilgi bulamadık. Bir yıl oldu ama hiçbir iz bulamadım. Onları bulmak istiyorum. Mezarlarının olmasını istiyorum. Kurtarıldım ama kurtulduğuma memnun değilim çünkü sevdiklerimi bulamıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu