Ekonomi

Kahramanmaraş depremlerinin enkazının nereye döküleceği belli oldu.

Türkiye, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerle birlikte yaşanan felaketin sarsıcı etkisini yaşıyor. Yaralı sayısı 40 bine yaklaşırken, sarsıntıda on binlerce vatandaş yaralandı. Sarsıntı nedeniyle şehirlerde büyük enkaz yığınları oluştu. Bu enkazlarla ilgili ne yapılacağına dair detaylar da netleşmeye başladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanlığı bürokratlarının Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ile bir araya geldiği öğrenildi.

Maden sahaları incelendi

Çevre ve Enerji Bakanlığı uzmanları ve MAPEG yöneticileri tarafından yapılan değerlendirmede, deprem bölgesindeki molozların bertarafı için atıl açık maden sahalarının değerlendirildiği ve incelendiği belirtildi.

Depremde zarar gören bölgede 20 bin maden sahası olduğunu söyleyen uzmanlar, her sahanın ve kapasitesinin uydu görüntüleri ile incelendiğini anlattı. Yapılan inceleme sonucunda enkazın doldurulması planlanan maden sahalarının listesinin hazırlandığı kaydedildi.

Enkaz Erciyes Dağı büyüklüğünde.

4T (Temiz çevre, temiz enerji, temiz tarım ve temiz beslenme) Platform Lideri ve atık yönetimi uzmanı ali dilek önerBir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, bölgede Erciyes Dağı büyüklüğünde bir moloz yığını ortaya çıktığını ve bu yığını kaldırmak için arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu