Haber

Kaftancıoğlu’nun hedefi AK Partili: Yakalandınız, gerekirse belgeleri açıklarım.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AK Parti İstanbul’dan milletvekili listesine giren bir kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olmaya devam ettiğini belirterek, “Gerekirse kişiyi ve belgeleri açıklarım!” uyarısını yaptı.

“YAKINDA BELGELERLE AÇIKLAYACAĞIM”

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; ” AK Parti İstanbul’da MV listelerini oluştururken kanunları ve yeri geldiğinde kanunları nasıl bilmediklerinin somut bir örneğini kısaca belgelerle anlatacağım. yakalandın! İstemeden başka ne söyleyeceğini merak ediyorum.

“PARLAMENTO ÜYELİĞİ İLE DEVAM EDEMEZ”

Milletvekili listesine girmiş bir kişinin istifa etmeden başvuruda bulunmasından sonra milletvekilliğinin devam etmesi mümkün değildir. Ayrıca listede yer alan birinin bugün büyükşehir meclisine katılması da mümkün değil. Örnek vermek gerekirse CHP’den istifa edip listelerde yer bulamayan İBB Meclis üyemiz Doğan Subaşı nasıl İBB meclis üyesi değil ve toplantılara katılamıyorsa bu kişi için de aynı tüzük ve kanunlar geçerlidir. . Yapılmayacaksa kişiyi ve evrakları ifşa edeceğim!”

İŞTE ARGÜMANLARIN AMACI ÜZERİNE İSİM

Kaftancıoğlu’nun bahsettiği ismin AK Parti İstanbul 1. Bölge 33. adayı Mustafa Naim Yağcı olduğu iddia edildi. Avukat olan Yağcı, Twitter hesabından hem AK Parti Ataşehir üyesi hem de İBB Meclis üyesi olduğunu yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu