Haber

Hamas’ın ‘Aksa Tufanına’ nasıl hazırlandığı ortaya çıktı: Dikkat çeken ‘sabit hat’ detayı

Bu saldırı, 7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kolu tarafından İsrail topraklarına sızılarak ve eş zamanlı bombardımanla başlatıldı. Mescid-i Aksa Sel HarekatıHazırlık sürecinin detayları ortaya çıktı.

ABD merkezli CNNTelevizyona konuşan kaynaklar, Hamas savaşçılarının operasyon planlarını İsrail istihbaratından gizlemek için 2 yıl boyunca sabit hatlı telefonlar aracılığıyla iletişim kurduğunu söyledi.

ABD istihbarat servisleriVerileri bilen kaynaklar, Gazze Şeridi’nde telefon hatlarının yer altı tünellerinden geçtiğini belirtti.

‘Modası geçmiş karşı istihbarat önlemlerine başvurdular’

Kaynaklar, ” Tüm bu süre boyunca Hamas üyeleri iletişim için bilgisayar veya cep telefonu kullanmamaya çalıştı. Operasyona hazırlanırken modası geçmiş karşı istihbarat önlemlerine başvurdular” söz konusu.

Kaynaklar, Gazze’deki yer altı tünellerinin Hamas savaşçıları için barınak ve depo görevi gördüğünü, tünellerin toplam uzunluğunun ise 200 metre olduğunu belirtiyor. 500kmolarak değerlendirildiğini kaydetti.

CNN’in haberinde İsrail askerlerinden bahsediliyor: yeraltı labirentiGazze Metrosu adını verdiği tünellerde roket ve mühimmat depolandığını, hayati komuta merkezlerinin bulunduğunu düşündüğü de belirtildi.

Kısa süre önce Substack platformundaki sayfasında Filistin-İsrail geriliminin ayrıntılarını açıklayan Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Seymour HershGazze Şeridi’ndeki rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin, rehinelerin yalnızca Hamas hareketi tarafından değil aynı zamanda diğer Filistinli gruplar tarafından da tutulduğu gerçeği nedeniyle karmaşıklaştığını yazdı.

Amerikalı gazeteci şunları söyledi: 7 Ekim saldırısından bu yana kamuoyuna açıklanmayan ciddi zorluk, Hamas’ın militan kanadı İzeddin El Kassam Tugayları’nın saldırı ve yakalama olaylarına karışmış olmasıdır. yalnız‘ değilYazısında Amerikalı bir yetkiliye atıfta bulunarak, ABD’nin, başlangıçta kendilerini El Fetih’in paramiliter kanadı olarak konumlandıran El Aksa Şehitleri Tugayları’nın güneydeki askeri tesis ve yerleşim yerlerine yönelik kanlı baskına karıştığından haberdar olduğunu belirtti. İsrail’in.

orta-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu