Teknoloji

GM, Araçlarına Apple CarPlay ve Android Auto Eklemeyecek!

ABD merkezli otomobil devi General Motors’un gelecekteki elektrikli araçlarında oldukça tartışmalı bir adım atacağı ortaya çıktı. İlk olarak Reuters tarafından paylaşılan bir habere göre şirket artık arabalarında. Apple CarPlay ve Android Autoözellikleri içermeyecektir.

Edinilen bilgiye göre bu saldırı 2024 Chevrolet Blazer EV ile başlayacak. Şirket, içten yanmalı araçlarında Apple CarPlay ve Android Auto desteğini sürdürecek. Apple CarPlay ve Android Auto’nun, kullanıcıların akıllı telefonlarını araçlarındaki ekranlara yansıtmalarına ve uygulamaları kullanmalarına olanak sağladığını da belirtelim.

GM’nin, Google tarafından geliştirilen bir bilgi-eğlence sistemini araçlarına yerleştirmek için yapacağı da bu.

GM bu atılımı yaptı Google tarafından geliştirilen yeni bilgi-eğlence sistemleri Bu sistemlerin elektrikli araçlara yerleşik olarak geleceğini söylüyor. Dev şirket, yeni sistemlerle birlikte araçlarda Google Haritalar, Google Asistan, Spotify gibi birçok uygulamanın hazır olacağını da sözlerine ekliyor.

Ayrıca böyle bir adım, otomobil devinin elektrikli araç kullanan müşterileri hakkında da fikir verecektir. daha fazla bilgi sağlayacak ayrıca not edilmelidir. Bu sayede müşterilerin araçlardaki deneyimini artırmak istediğini söyleyen şirket, sürüş, şarj ve navigasyon gibi bahisler hakkında daha fazla bilgi alabilecek. Örneğin GM’ye göre bir elektrikli araç sahibi, navigasyonunu bir şarj istasyonuna ayarladığında, sistem bataryayı daha hızlı şarj etmeye başlayabilir.

Öte yandan yeni bilgi-eğlence sistemleri ile ücretli abonelik sistemlerinin getirilmesi hedeflenebilir. Ne de olsa son zamanlarda birçok otomobil devi bu tür atılımlar yaparak araç satmanın yanı sıra farklı yollardan da gelir elde etmeye çalışıyor.

İçinde Chevrolet, GMC, Cadillac gibi markaların da yer aldığı GM’nin telefonlar için kontakları tamamen kesmeyeceğini de söyleyelim. Elektrikli araç kullanıcıları Bluetoothüzerinden bağlanarak müzik dinleme, arama yapma ve sesli bildirim yapma gibi işlevleri gerçekleştirmeye devam edebilecektir.

gulsehirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu