Haber

Erol Bulut: “Ülkemize gelip maçlarımızı yöneten yabancı hakem biraz moralimizi bozuyor”

Gaziantep FK Teknik Menajeri Erol Bulut, SporToto, Muhteşem Lig’de yaşanan yabancı hakem tartışmasını doğru bulmadığını söyledi.

Bulut, 2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle lige verilen ortada çalışmalarını sürdürdüğü Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ligde her grubun hakemler yüzünden büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Bulut, “Takımlar gerçekten hakemler yüzünden sıkıntı yaşadı, sıkıntılar yaşandı. Benim takımlarım da dahil. Geçen sene ben de sıkıntılar yaşadım, bu sene de. Diğer takımlar doğal olarak yaşıyor. Ancak yabancı hakemin ülkemize gelip maçlarımızı yönetmesi bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı.Buradaki hakemlerimizin ikinci yarıda kendilerini toparlayıp daha iyi işler yapacaklarını düşünüyorum.” terimleri kullandı.

Ligin ikinci bölümü için çalışmalara Gaziantep’te başladıklarını ve burada 9 günlük bir sürenin ardından kamp için Antalya’ya geldiklerini hatırlatan 47 yaşındaki teknik direktör, şöyle devam etti:

“Kamp döneminde antrenmanlar biraz yavaş oluyor, biz de çok çalıştık. Antalya’da 2 maç oynadık, yarın bir maçımız daha olacak. Futbolcuları gerçekten tebrik ediyorum. Bizim isteklerimizi en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalışıyorlar.” Sonuç bizi umutlandırıyor ve mutlu ediyor.Daha iyisini de yapabiliriz, tempomuzu daha da artırabiliriz.Kale vuruşlarında daha etkili olabiliriz.İnşallah Antalya kamp dönemini Hatayspor karşısında güzel bir performans göstererek tamamlamış olacağız. . İki günlük iznin ardından çalışmalarımıza Gaziantep’te devam edeceğiz.”

Ligin geri kalan kısmının zorlu geçeceğini vurgulayan Bulut, “Sebebi 3 günde bir maç olması. Kadro derinliği olan takımlar bu durumdan daha çok faydalanır. Haklı olarak 10. sıradayız. artık son dakikalarda kaybettiğimiz puanlar var.Tabelaya baktığımızda takımların kadro genişliğine ve kalitesine göre ilk 6-7 sıra dolu gibi duruyor 8.9 ve 10. sıraları izleyebiliriz Hedefimiz ilk 10 içinde olmak.” dedi.

“Bireysel hatalarımız oldu”

Erol Bulut, futbolda savunmada az hata, hücumda maksimum verimin önemine vurgu yaptı.

Ligde tamamlanan ligde zincirleme hatalarla önemli puanlar kaybettiklerini vurgulayan Bulut, “Futbolda savunmada az hata olur, önde maksimum verim lazım. Maalesef savunmada da kişisel hatalarımız oldu. Yakaladığımız durumları doğru değerlendiremedik. Gerçekten kaybettiğimiz puanlar var, şu anda rahatlıkla 20-21 puan olabiliriz. Futbolda şansınızı değerlendireceksiniz ve kişisel hatalarınızı azaltmanız gerekiyor. Maalesef bunları yapamadık. Karagümrük maçına baktığımızda öne geçiyorsunuz. Sonra savunmada 2 hatamız var ve kolay goller yedik. Bugüne kadar savunmada duran toptan en az gol yiyen takımlardan biriyiz, bu kadarını düşünüyorum. Duran top.” İki gol yememiz doğal olarak üzücü.” değerlendirmesini yaptı.

“3 transfer yapmak istiyoruz”

Erol Bulut, ara transfer döneminde kadrolarına 3 oyuncu eklemeyi planladıklarını bildirdi.

Kadro derinliğinin önemine vurgu yapan Bulut, şunları söyledi:

“Kadro genişliğini, derinliğini ve kalitesini artırmak istiyoruz. O yüzden orta transfer döneminde 3 oyuncu almak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü alternatif yok. Sadece 2’ye oyunu bozmak diye bir gerçek yok. -3 oyuncu.Daha düzgün dağılması lazım.Ancak o oyuncular gol atarsa ​​maçı kazanırız.Futbol takım oyunu ve tüm oyuncularımıza ihtiyacımız var.Takımımıza baktığınızda şu an bir kaç eksiğimiz var. 8 Ocak’a kadar inşallah çalışıyoruz. Oyuncuları seçtik, spor müdürümüz Adnan Erkan görüşmelere devam ediyor. İnşallah Ocak’ta istediğimiz oyuncuları da kadromuza katabiliriz. Daha yukarılara çıkmak için çalışacağız. Takıma 3 oyuncu almayı düşünüyoruz.”

“Büyük gruba karşı başlamak daha iyi”

Erol Bulut, aranın ardından Beşiktaş ile ligde karşılaşmalarının kendileri için daha iyi olduğunu belirtti.

Zor bir fikstür geçirdiklerini kaydeden Bulut, “Önemli olan bundan sonra Boluspor ile oynayacağımız kupa maçı. Onları ciddiye alacağız ama ligde Beşiktaş ile başlayacağız ki bundan daha önemli. Zor bir maç ve bence büyük bir kadroya karşı olmak daha iyi, oyuncular en azından büyük oyunlar oynayacaklar. Daha fazla konsantre olmaya çalışıyorlar. Bence böyle bir başlangıç ​​uygun olur.” görüş bildirdi.

“Yanımda hesap makinesi bulunduruyorum”

Erol Bulut, yabancı oyuncu kuralının kendilerini çok zorladığını belirtti.

Yabancı oyuncu kuralının kaldırılmasının Türk futbolu ve milli takımlar düzeyinde daha faydalı olacağına inandığını anlatan Bulut, şunları kaydetti:

“Şahsen yanımda hesap makinesi bulundururum. Hep aynı şeyi söyledim, serbest kalması lazım. O bu haldeyken aslında kulüplerin ekonomik sıkıntısı oluyor, yerli futbolcunun fiyatı gereksiz yere artıyor. 2 liraya alabildiğin adamı 5-6 liraya alıyorsun kontratı o şekilde aslında kalitesi kendini gösteriyor daha önce 14 tane bedava iken daha çok yerli futbolcu yurt dışına gitti futbolcu mecbur Futbolcu “Benim işim kolay, nasıl olsa 3 kişi oynayacak, 3 değişiklik 6 Türk olur” deyince sinirleniyorum.

Futbolcunun gelişimi için altyapıda iyi eğitimler verilmesi gerektiğini belirten Bulut, şunları kaydetti:

“Futbolcuya doğru eğitimi vermediğiniz zaman A takım hocaları Büyük Lig’de sorun yaşarlar ve yaşıyorlar. Çünkü futbolcu eksik. En büyük problem o. Siz verince kendini nasıl geliştirecek? futbolcuyu doğru yetiştiremiyor musun Arda gibi birkaç kişi olunca mutlu oluyoruz 20 yaşındaki futbolcuyu oynuyorsun performans bekliyorsun bazı ülkelerde adam 18 yaşında dünya yıldızı oluyor . Ondan bir tane yok, birkaç tane var. Türkiye’de neden olmasın? Ama eğitimini, altyapısını da buna hazırlamamız lazım. Alt yapıdaki hocalar da sorumluluk almalı. Kısa sürede A grubu öğretmeni olacağım.” Öyle görünmemeliler. Yetiştirecekleri oyuncular A takımda olduklarında aslında çok büyük işlere imza atmış olacaklar. Onlar sayesinde o oyuncular orada olacak.”

Yabancı oyuncu sınırlarında netlik olması gerektiğini vurgulayan Bulut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunlar konuşuluyor ama biz sadece konuşuyoruz. Sorun orada. Bir şeye karar verelim, 14 olursa 14 bedava, 12 olursa 12. Herkes oynar. 12-14 yabancı oyuncu bedava demiyorum. Hiçbir Türk oyuncu oynamasın. Yok o kadar değil. Bütün oyuncular kendini zorlayacak. “Zorlayınca bir yere varırsın, başarı elde edersin. Zorlamadığınız zaman, bulunduğunuz yeri sayarsınız. Diğerleri senin peşinden gelir ve seni geçer. Bundan sonra böyle olduğu için ağlamayacaksın. Bu her yerde böyle. Bir şeyi kolay elde ettiğinizde başarı gelmez, zorluk çekersiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu