Ekonomi

Enflasyondan kaçan kriptoya sığındı!

İSTANBUL (İGFA) – Araştırmada kripto para birimlerine sahip olma oranı en yüksek olan iki ülkenin ortak noktalarına dikkat çekildi. Yüksek enflasyon ve değer kaybeden para birimleri iki ülkenin ortak özellikleri olarak öne çıktı.

Economist Magazine’in haberine göre özellikle Arjantin’de yerel para biriminin dolar fiyatı için oluşan karaborsa, ülkede yaşayan vatandaşları kripto paralara yönelten etkenlerden biri oldu.

Arjantin’in pezosu karaborsada dolar başına yaklaşık 464’ten işlem görüyor, bu da resmi döviz kuru olan 222’nin iki katından fazla.

Rapora göre Türkiye ve Arjantin’deki yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen kripto para birimi, doğrudan ABD doları veya altın gibi geleneksel bir varlığa sabitlenen ve yatırımcılara alternatif sunan USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stablecoin’ler oldu. .

Özellikle Türkiye’de USDT’ye olan talebin nedeni döviz alım satımında aradaki farkı ödemek istemeyen tasarruf sahibinin dolardaki yükselişten daha az komite ile faydalanmak istemesi gibi görünüyor.

kiraz-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu