Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 23 Nisan Şenliği’ne katıldı

Üsküdar’da düzenlenen 23 Nisan Şenliği’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum katıldı. Çocuklara seslenen Bakan Kurum, “Sizler Türkiye’nin güzel yarınlarına olan inancın tohumu, güçlü Türkiye hayallerimizin filizlerisiniz. Türk Yüzyılını birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Validebağ Korusu’nda düzenlenen şenlikte çocuklar için çeşitli gösteriler düzenlendi. Etkinliğe katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı çocuklara oyuncaklar hediye etti, oyunlar oynadı.

“SİZ BİZİM EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ, GELECEĞİMİZ, UMUDUSUNUZ”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Bakan Kurum, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımı olan Gazi Meclisimizin açılışını bahar sevinciyle karşıladığımız gündür. Bugün 23 Nisan Gazi Mustafa. Kemal’in size, tüm dünya çocuklarına saygıları, Bayramınız kutlu olsun kıymetli çocuklarım, Sizler bizim en değerli varlığımız, geleceğimiz, umudumuzsunuz. Sizler Türkiye’nin güzel yarınlarına olan inancın tohumu, hayallerimizin filizisiniz. güçlü bir Türkiye Türk Yüzyılını birlikte inşa edeceğiz. Sizin inanç ve barış ikliminizde Şehrin büyümesi, sokak ve bahçelerin şen seslerinizle çınlaması, kalbinizin sevgi, şevk ve umutla çarpması, geleceğin garantisidir. Bu nedenle Milli Mücadelemizin en kritik dönüm noktalarından biri olan Millet Meclisimizin açılış gününde 23 Nisan sadece bu ülkenin değil, her yerin çocuklarına armağan edilmiştir. Tıpkı atalarımız gibi biz de sizlere daha güzel şehirler, daha güzel bahçeler ve daha güzel bir gelecek sunmak istiyoruz. Şehirlerimizin en değerli yerleri; Ağaçlarla, kuşlarla, çiçeklerle dost büyüyün diye millet bahçesi yapıyoruz.

“BÜTÜN DÜNYA BUGÜN 31 MART ARTIK SIFIR ATIK GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR”

Sıfır Atık Hareketi ile ilgili olarak Emine Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Sıfır Atık Hareketimizi ayağa kaldıran en büyük kahramanlar ve gönüllüler sizlersiniz. Buradan velilere seslenmek istiyorum. doğayla temas ve hayvanları sevmek artık büyüyor.Bundan sonra daha dikkatli olmalısınız çünkü çevre denetçilerimiz sizi izliyor.Çocuklar Sıfır Atık Hareketimiz artık tüm dünya çocukları tarafından kabul edilen bir seferberlik haline geldi.Bugün milyonlar çocukların oranı atıkların geri dönüşümüne daha fazla hassasiyet gösteriyor.31 Mart artık Sıfır Atık Günü olarak kutlanıyor.Sıfır Atık’ı özellikle çocuklarımız için bir yaşam tarzı haline getirmek mümkün ama bu sizinle mümkün.Sıfır Atık’ı yaşam tarzı yaparsak, çocuklarımıza mavi ve yeşil renkleri ile çok daha güzel bir dünya bırakabiliriz.Milli Mücadeleyi kazanarak böylesine güzel bir günü bize yaşatabiliriz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, tüm gazilerimize teşekkür ederiz. ve hediye için şehirlerimiz. Sevgili çocuklarım, her birinize daha nice güzel bayramlar görmek dileğiyle. Hepinizin gözlerinden öpüyorum, sağlıkla kalın”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu