Ekonomi

Canaccord, Tesla Manşetlerinin Aşırılıkları Gösterdiğini Söylüyor

Canaccord’a göre her Tesla haber başlığı, şirketin durumunu ya felaket ya da olağanüstü başarılı olarak tasvir ediyor

Salı günü, Canaccord Genuity’nin finans uzmanları, Tesla (TSLA) hakkındaki yatırımcı görüşlerindeki aşırı bölünmeye dikkat çekerek, elektrikli araç (EV) şirketinin hisselerinin tipik olarak ya güçlü bir onay ya da şiddetli bir onaylamama ile karşılandığını ve çok az tarafsız bakış açısına sahip olduğunu belirtti.

Canaccord analistleri, “Şirket hakkındaki her rapor uzmanlar tarafından ya felaket ya da zafer olarak algılanıyor” dedi.

“Analizimiz, 2024 yılında hisse senedini satın almak için başarısız tavsiyemize rağmen, adil bir değerlendirme sağlamayı amaçlamıştır (kasıtsız tarafgirliklerimizi kabul etsek de)” diye devam ettiler.

Analistler, Tesla’nın 2024’ün ilk çeyreğinde beklenenden daha düşük araç teslimatlarının hem talep hem de üretim zorluklarından etkilendiğine inanıyor. Tesla’nın üretim zorlukları ve operasyonel kesintilerle karşılaşmamış olması halinde satış rakamlarının çok daha yüksek olabileceğini öne sürüyorlar.

Canaccord analistleri, “Mantık basit: Tesla çeyrekte planladığı tüm araçları üretebilseydi, satışları artacaktı” dedi.

Tesla, parça sıkıntısı çekmeden en son Model 3’ler de dahil olmak üzere amaçladığı tüm araçları üretmeyi başarsaydı ve yaklaşık 62.500 Cybertrucks üretim hedefini tuttursaydı, aynı zamanda Avrupa’daki ve Kızıldeniz yakınlarındaki fabrika kapanışlarından kaçınsaydı, şirketin “daha fazla sayıda araç satacağını” vurguladılar.

Bu hafta, şirketin işgücünü %10’un üzerinde azalttığını açıkladığı gün Tesla’dan iki üst düzey yetkilinin ayrılmasıyla başladı.

Tesla’nın Güç Aktarma Organları ve Enerji Kıdemli Başkan Yardımcısı Drew Baglino ile Devlet İşleri ve İş Stratejisi Başkan Yardımcısı Rohan Patel Pazartesi günü şirketten ayrıldı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu