Haber

Aybaşlı kadınlar Gazze’deki çocuklara yorgan ve kıyafet dikiyor

Ordu’nun Aybastı ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi’nde bayan kursiyerler Gazzeli çocuklara yorgan ve kıyafet dikiyor. Yardım malzemeleri Şubat ayında saldırı altındaki Filistinlilere ulaştırılacak.

Aybastı ilçesinde dikiş makinelerinde çalışan kadınlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslarda Filistin halkına destek olacak ürünler üretiyor.

Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, kursiyerlerin tamamının gönüllü olduğunu belirterek, “Bu atölyemizde sabah 9’dan akşam 3 ve 4’e kadar gönüllü kursiyerlerimiz tarafından Gazzeli çocuklarımıza eşofman ve pijama dikilmektedir. yorgan dikimi de yapılıyor.”

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, “Aybastı Belediyesi olarak ip, kumaş gibi maddi destek sağlıyoruz.”

Dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen kursiyer kadınlar, düşüncelerini şöyle özetledi:

“Aybaşlı kadınlar olarak Gazzeli çocuklara pijama, üst ve benzeri şeyler dikmeye çalışıyoruz. Umarım bu onları biraz ısıtır ama değerli olan onların içini ısıtmasıdır. Bu bizi mutlu ediyor.”

Bugüne kadar 500’ün üzerinde pijama ve yorgan üreten ve 5 bine ulaşmak için yoğun çaba gösteren Aybaşlı gönüllü kursiyerlerinin ürettiği tüm malzemeler, Şubat ayında Gazze’ye gönderilecek. – ORDU

haber-cayirova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu