Haber

Akşener’in eski danışmanı Özvarinli: Akşener’den sonra genel lider belli oldu

Meral Akşener’in eski meclis küme danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli geçtiğimiz Nisan ayında partiden istifa etmişti. Özvarinli, UYGUN Parti ve Meral Akşener hakkında Aydınlık’a değerli açıklamalarda bulundu.

“YÜKSEK ENTELEKTÜEL PENSİLVAN”

Meral Akşener’in eski danışmanı Özvarinli, “Politikalar parti organlarında değil ABD’de belirlenir. Kritik konularda, durum açıklanmadan haber beklenir.” Buğra Kavuncu’nun Akşener’den sonra genel lider olduğunu söyleyen Özvarinli, “Kavuncu ve İmamoğlu çok yakın” dedi.

“Zamanı Geldiğinde AKŞENER PARTİ’Yİ KAVUNCU’YA BIRAKACAK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in eski meclis grup danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, İYİ Parti’de görev yaptığı süre boyunca pek çok karanlık olaya tanık olduğunu söyledi. Özvarinli, gördüğü görüşleri biriktirdiğini belirterek, “İlk bir buçuk iki yıl anlam veremedim. Daha sonra oradaki yüksek zekayı görmeye başladım. Bu üst zeka Pensilvanya. Bu, üstün zekanın Amerika olduğunu gösteriyor.” söz konusu. Partideki kritik figürün Buğra Kavuncu olduğunu kaydeden Özvarinli, Akşener’in zamanı geldiğinde partiyi kendisine bırakacağını, FETÖ ile bağlantısı olan herkesin Kavuncu’nun etrafında toplandığını söyledi. Özvarinli, İmamoğlu ve Kavuncu’nun çok yakın olduklarını da vurguladı.

İYİ Parti’nin özel bir proje olduğunu belirten Özvarinli, kısaca şu bilgileri verdi:

‘POLİTİKALARI ÜST AKIL BELİRLER’

“İYİ Parti’de siyaset parti organları tarafından belirlenmez. Kritik konularda önce sessiz kalın. Sonra bir yerden haber gelir ve o yöne çekilir. Yani üst akıl karar verir, Akşener uygular. Bu üst akıl da spesifiktir. Partide çalışan kişi gelişmeleri dikkatle takip ederse gerçekleri görecektir. Bu süper zeka Pennsylvania’dır. Pensilvanya kimdir? Amerika’dır. ABD’nin Türkiye planlarında DÜZGÜN Partisi’ne biçilen roller var. Akşener de bu rolü oynuyor. Bunun çok örneği var” dedi.

KAVUNCU, AKŞENER’E ‘BU OLAYA MÜDAHALE ET’ DEDİ

“İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ile 2019 yılında tanıştım. Kavuncu özel olarak seçilmiş bir isim. Akşener ondan sonra partiyi ona bırakacaktır. Bunun zamanını Pensilvanya ve Amerika belirleyecek. Kavuncu’nun Ekrem İmamoğlu ile çok iyi bir ilişkisi var. Çok yakın bağları var. CHP içinde de çok teması var. Canan Kaftancıoğlu’nun davası patlak verdi. Benim de bulunduğum bir ortamda Kavuncu Akşener’e ‘bu olaya müdahale edin’ dedi. Ben de böyle bir durumun sakıncalı olduğunu söyledim. O dönemde Akşener, Kaftancıoğlu’nun davasına karışmadı.

“KAVUNCU, ALA PARTİSİ’NİN AKŞENER’DEN SONRA İKİNCİ BAŞKANI”

Ancak FETÖ bağlantılı partideki birçok kişi Buğra Kavuncu ile çok yakın arkadaş. İYİ Parti’de Siyaset Akademisi’nin kurucusuydum. Yüksel Korkmaz, Mayıs 2022’de Siyaset Akademisi başkanlığına atandı. Korkmaz’a özel araba gönderen Kavuncu’nun aşkının ardındaki sebep nedir? Korkmaz, FETÖ’den tutuklanıp serbest bırakılan biri. Konferansa 3 kez İstanbul’a gittim, kimse bana özel araç göndermedi. Kavuncu, İYİ Parti’nin Akşener’den sonra ikinci genel başkanıdır. Bunu bizzat Akşener söyledi.

‘KAVALA AKŞENER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

“Osman Kavala, Akşener için çok önemli bir insan. Kavala’nın çok tehlikeli bir insan olduğunu söyledim. Akşener risk aldı ve Kavala’dan bahsetti. Osman Kavala’nın serbest bırakılmasıyla ilgili bir konuşma yaptı. İlk orada tanıştık.

“Ekrem İmamoğlu CHP’li. Ancak CHP’den çok DÜZGÜN Partisi’ne ve Akşener’e daha yakın. Hatta bu konuyu test ettik. Meral Hanım’a Mansur Yavaş ile ilgili raporlar gönderdik. ‘Bu adamın yanında dur’ dedim. YETER Parti kaybetse de tasfiye sürecinde olmayacağına dair rapor gönderdik danışman arkadaş ‘yanlış yapıyorsun’ dedi. Grupta Mansur Yavaş’la ilgili bir şeyler mi yazdın?’ ‘Ben yazdım, o söylemedi’ dedi. ‘Bu hafta İmamoğlu ile ilgili bir kaç süslü cümle yazın bakalım söyleyecek mi’ dedi. Yazdım gönderdim. Küme toplantısında söyledi. İmamoğlu ile İYİ Parti arasında menfaatten öte bir bağ var. İmamoğlu-CHP.

“Adana’da Siyaset Akademisi öğretmenliği yaptım. Arkadaşlarla ve Siyaset Akademisi Başkanıyla arabayla dönüyorduk. Akşener’in ‘Ben başbakan olacağım’ dediğini radyodan duyduk. Herkes şok oldu. Arkadaşlarıma söyledim. , “Bu idealist tabana ihanettir. ‘Açılmaktır’ dedim.”


‘SARAÇHANE OLAYI KURGUSU’

“Kılıçdaroğlu Almanya’ya gitti. İmamoğlu ile ilgili mahkeme kararı aynı gün açıklandı. Akşener hızla İmamoğlu’na destek için yola çıktı. İstanbullulara da davetler yapıldı. Saraçhane’de büyük bir kalabalık oluştu. Akşener ve İmamoğlu, Saraçhane’de kucaklaştı. Saraçhane” Hepsi binada olanlar kurgu. Ofis odasında bir kucaklaşma var. Aynı zamanda bir kurmacadır, tiyatrodur. Planlanmıştır.

‘CHP ÜZERİNDEN HDP İLE İLİŞKİ’

“İYİ Parti’deki görevim sırasında HDP ile ilgili İç Ege illerinde araştırma yapıldı. Sonuçlar ve analizler önüme geldi. Fatih Akşener’e ‘Neden yapıyorsun’ diye sordum. dedim.Cevap veremedi.HDP ile İYİ Parti’nin ilişkisi CHP üzerinden devam ediyor.

‘MASAK AİLE HESAPLARINI İNCELEYİN’

“Partiyi yöneten aileyi ve aile yakınlarının hesaplarını MASAK incelesin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜZEL Partisi’ne çok yakın. Ankara’nın Çankaya Belediyesi de onlardan biri. Aileye yakın isimlerin hesap hareketleri ise başta Fatih Akşener ve yakın çevresi incelenirse sonunda önemli açıklar yakalanır.Böyle bir soruşturma yapılırsa Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük irinlerinden biri patlar.”

PARTİDE KRİTİK İSİM BUĞRA KAVUNCU

Saltuk Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara’da doğdu. Kavuncu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden mezun olmuştur. Kavuncu, 2018 yılında ÂLÂ Partisi Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Daha sonra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı görevine devam etti. 2022 yılında İyi Parti’de İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Kavuncu, 2023 yılında Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atandı. 14 Mayıs 2023, Meral Akşener’in başdanışmanlığını da yapıyor.

ENVER ALTAYLI’NIN NİŞİ

Buğra Kavuncu, son yıllarda adı gündemden düşmeyen Enver Altaylı’nın yeğeni. Altaylı’nın adı, 2020 yılının başında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile gündeme gelmişti. Savcılığın iddianamesinde, Altaylı’nın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e mektup yazdığı iddiaları yer alıyordu. Mektuplarda Altaylı’nın “Kaşif Kozinoğlu’nun MİT Müsteşarı olması felaket olur” ifadesini kullandığı iddiası da yer aldı. Altaylı, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada “siyasi ve askeri casusluk” suçundan 13 yıl 4 ay, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Belgenin temyiz incelemesi Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından yapılacak. Öte yandan Necip Hablemitoğlu suikastı nedeniyle açılan davada sanıklar arasında Altaylı da bulunuyor.

KATIAD YÖNETİCİLERİNDEN OLDU

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kavuncu’nun geçmişte Kazakistan Türk İşadamları Derneği’nin (KATİAD) genel başkan yardımcısı olduğunu, bu derneğin Türkiye’nin başvurusu üzerine 15 Temmuz’dan sonra kapatıldığını söyledi. Özdağ’ın sözlerine karşılık Kavuncu, “Benim zamanımda bu derneğin FETÖcü olduğuna dair en ufak bir emare yoktu. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçileri, konsolosları ve hatta başbakanı bile bu derneği ziyaret ederdi. Bu dernekte Türkiye’de faaliyet gösteren birçok holding, birçok şirket, birçok uluslararası grup var. Ayrıldıktan sonra takip etmedim ama Kazakistan’daki tek Türk işadamları derneğidir.” Şeklinde konuştu.

KAYNAK: PARLAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu